Despre mine

Cred în Dumnezeu și oameni!

Aca2ă doar oamenii contează!

 

Sunt Dan Cristian Popescu, am 44 de ani și candidez la alegerile locale din 2020 din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de Primar al Sectorului 2.

M-am născut în Bucureşti, într-o familie ale cărei rădăcini provin din vechea familie românească Băbeanu, care a ctitorit Biserica Icoanei din Sectorul 2, loc în care mi-am petrecut copilăria și adolescența. Sunt fiul renumitului Nicolae Popescu, membru corespondent al Academiei Române, creator de şcoală matematică și al Elenei Liliana Popescu, profesor universitar la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București și cunoscut poet.

Mediul academic în care am crescut și-a pus amprenta asupra personalității mele încă de la vârsta copilăriei și m-a motivat să evoluez. Am absolvit Colegiul Național Sfântul Sava din București și am continuat tradiția familiei studiind științele exacte. Am obținut licența la Facultatea de Matematică și Informatică – Universitatea București, iar ulterior, am beneficiat de o bursă a Congresului SUA și am urmat studii post-universitare în Științe Politice și Relații Internaționale la George Washington University.

“Fundația Dan Cristian Popescu” a fost un vis mai vechi care a devenit realitate ȋn urmă cu 10 ani. Am reusit, astfel, să venim ȋn ȋntȃmpinarea tinerilor oferindu-le oportunităṭi de studiu ṣi pregătire non-formală, programe de educație care vizează dezvoltarea potențialului fiecărui individ, complementare programei naṭionale de ȋnvăṭămȃnt. De asemenea, prin intermediul “Fundației Dan Cristian Popescu” și în parteneriat cu Protopopiatul Sectorului II am derulat campanii sociale pentru locuitorii mai puțin norocoși.

În politică am intrat devreme, imediat după Revoluție, inspirat de dorința de a participa la construcția unei societăți democratice, mai bune, bazată pe un sistem de valori corect, dar mai ales pe echitate socială. Cred în șanse egale pentru fiecare cetățean și într-o administrație care nu lasă pe nimeni în urmă.

Ȋn 2012 am fost ales Deputat ȋn Colegiul Uninominal 8 din Bucureṣti, aceasta fiind ṣi prima mea funcṭie publică. Din luna august 2016 am renunțat la calitatea de deputat în Parlamentul României și sunt viceprimarul Sectorului 2.

Activitatea din Sectorul 2 și interacṭiunea cu oamenii m-au ajutat să am o viziune clară ṣi obiectivă asupra nevoilor locuitorilor din sector.


Proiectul meu pentru Sectorul 2 este unul simplu, despre oameni liberi, onești și muncitori și include o administraṭie modernă, transparentă ṣi profesionistă, mereu la dispoziṭia cetăṭenilor, lucrȃnd exclusiv ȋn beneficiul lor. Ṣtiu că prin bună voinṭă ṣi măsuri inteligente, Sectorul 2 va deveni, ȋn cȃṭiva ani, locul pe care să îl numim cu drag acasă.