6. DIGITALIZARE/TRANSPARENȚĂ INSTITUȚIONALĂ/DVBL

6. DIGITALIZARE/TRANSPARENȚĂ INSTITUȚIONALĂ/DVBL

Prioritatea programului meu de guvernare locală a fost Transparenţa instituţională.

 • Am reuşit implementarea Proiectului de hotărâre privind creşterea transparenţei cheltuirii banilor publici la nivelul Primăriei Sectorului 2 şi a instituţiilor publice de interes local, aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 2.
 • La nivelului anului 2018, pentru reducerea birocrației privind obținerea autorizației de funcționare pentru firmele care desfășoară activități prevăzute de grupele CAEN 561-Restaurante, 563-Baruri și alte activități de servire a băuturilor și 932-Alte activități recreative și distractive, am eliminat o serie de acte pentru care autoritățile locale nu aveau competențe legale de verificare.
 • Am lansat, în premieră, raportul Tranzacții imobiliare, la inițiativa Imobiliare.ro. Raportul funcționează ca un ghid, atât pentru investitori, pentru cetățenii care-și doresc să locuiască în sectorul 2, dar mai ales pentru administrația locală.
 • Am deschis un nou punct Evidența Populației în sectorul 2. Actele de identitate (cărți de identitate, cărţi de identitate provizorii, vize de reşedinţă) pentru locuitorii sectorului 2 vor fi eliberate, numai la sediul deschis la etajul II din Veranda Mall (lângă World Class), situat pe str. Ziduri Moși nr. 23.
 • Direcția Venituri Buget Local este la un click distanță de locuitorii sectorului 2. Peste 44.000 de persoane sunt înregistrate pe platforma online a direcției și beneficiază de servicii de calitate din confortul propriei locuințe.
 • În perioada imediat următoare, toate sediile DVBL se vor afla într-un singur loc. Proiectul meu este în plină desfășurare, pentru a oferi condiții și standarde superioare atât salariaților, cât și cetățenilor care intră în relație cu direcția.
 • Succesul proiectului pentru supraimpozitarea clădirilor și a terenurilor neîngrijite și neamenajate de proprietari este dovedit. Conducerea Primăriei sectorului 2 trebuie să continue acest proiect, care cultivă responsabilitatea cetățenilor și tranformă  sectorul nostru într-unul îngrijit, modern, civilizat.
 • Având în vedere diferențele de preț și valoarea cheltuielilor, înregistrate în cursul anilor 2016 și 2017, pentru anumite bunuri și servicii, la nivelul Aparatului de lucru al Primarului Sector 2 și al instituțiilor subordonate Consiliului Local Sector 2, am introdus, în ședința CLS2, şi s-a aprobat, o Hotarare de Consiliu Local pentru reglementarea achizițiilor publice centralizate, lucru care va conduce la realizarea unor economii substanțiale.
 • Proiectul de hotărâre privind creşterea transparenţei cheltuirii banilor publici la nivelul Primăriei Sectorului 2 şi a instituţiilor publice de interes local, aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 2  a primit   “Premiul de Excelență pentru devotament și implicare în dezvoltarea comunităților creative inteligente”, oferit de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, în cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017.
 • În urma demersurilor pe care le-am întreprins, Primăria Sectorului 2 a fost selectată în vederea implementarii proiectului  “Project: Europe. A Recipe for the Coming Decades”, finanțat de către Comisia Europeană și s-au depus, la Ministerul Fondurilor Europene, documentele pentru implementarea Proiectului „Alege libertatea, spune NU corupției”, privind  creșterea transparenței, eticii și integrității, în cadrul autorităților și instituțiilor publice; creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice.
 • În urma propunerii mele, CLS2 a aprobat o hotărâre prin care s-au stabilit condițiile închirierii, prin licitație publică, a bunurilor imobile (terenuri, construcții), aparținând domeniului public. De asemenea, s-a aprobat regulamentul privind închirierea prin licitație publică, a bunurilor imobile (terenuri, construcții), aparținând domeniului public, care se află în administrarea ADP sector 2.