Au mai ramas

-1488Zile -20Ore -28Minute 00Secunde

 

Cu sprijinul viceprimarului Dan Cristian Popescu, Asociația Părinți Salvatori montează primul defibrilator din București, la Primăria sectorului 2

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2 – prioritatea mea este educația
02/09/2019
Dan Cristian Popescu, la conducerea PNL Sector 2
03/02/2020
Arata toate

Cu sprijinul viceprimarului Dan Cristian Popescu, Asociația Părinți Salvatori montează primul defibrilator din București, la Primăria sectorului 2

Luni, 9 decembrie, ora 15.00, va avea loc la sediul Primăriei sector 2, din strada Chiristigiilor nr. 9-11 un eveniment în premieră pentru Capitală.

Cu ajutorul Asociației Părinți Salvatori, Primăria sector 2 instalează primul defibrilator extern automat, în cadrul campaniei “Minuni cu bani mărunți”, prin care Asociația Părinți Salvatori și-a propus să monteze 1.000 de defibrilatoare externe automate în toată țara.

Achiziționarea acestui defibrilator de ultimă generație a fost posibilă datorită oamenilor minunați care susțin proiectul Părinți Salvatori prin trimiterea unui SMS cu valoare de 2 EUR, la numărul 8844, cu textul MINUNI.

Alte defibrilatoare au fost montate deja în Baia Mare, Pașcani, Sighetu-Marmației și în stațiunea de schi Borșa.

Conform Asociației care implementează acest proiect, aproximativ 70% din cazurile de stop cardio-respirator subit se petrec în afara mediului spitalicesc, singura șansă de salvare a vieții victimei fiind demararea de către martori a manevrelor de resuscitare și defibrilare, până la sosirea salvatorilor calificați.

 Defibrilatoarele externe sunt complet automate, au o greutate de doar 3 kg și pot fi folosite cu ușurință inclusiv de persoanele fără pregătire de specialitate.

“Am răspuns imediat inițiativei venite din partea Asociației Părinți Salvatori, cu atât mai mult cu cât în sectorul 2 suntem preocupați în mod special de educație și sănătate. Să știi să salvezi o viață, să poți fi parte din salvarea unui om este cel mai de preț dar pe care îl putem primi. Am în vederea o campanie amplă pentru amplasarea acestor defibrilatoare în toate instituțiile administrației locale din sectorul 2.

Felicit din toată inima această inițiativă extraordinară a domnului Vasile Vlașin, fondatorul Părinți Salvatori și mulțumesc tuturor celor implicați în proiect pentru că s-au gândit la noi și ne-au solicitat pentru montarea primului defibrilator extern automat din București”, ne-a declarat viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//]]>