Au mai ramas

-1115Zile -20Ore -7Minute -19Secunde

 

Proiect pentru spălarea carosabilului în Sectorul 2

Sondaj propuneri de redenumire a Parcului Tolbuhin
10/10/2017
Raport de activitate pentru anul 2017
16/04/2018
Arata toate

Proiect pentru spălarea carosabilului în Sectorul 2

stropitoare

Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2, din partea Partidului Național  Liberal, propune Consiliului Local al Sectorului 2  proiectul de hotărâre privind  aprobarea parcării alternative, în vederea spălării mecanizate a carosabilului în Sectorul 2 al Municipiului București.

Pentru implementarea acestui proiect se au în vedere următoarele: nemulțumirile cetățenilor privind curățenia pe arterele rutiere din sector; gunoaiele de toate felurile, nisipul și praful, depunerile de resturi vegetale ce nu pot fi înlăturate eficient din spațiul dintre mașinile parcate; în perioada călduroasa aceste deșeuri intră în putrefacție, dezvoltându-se microbi, paraziți și mirosuri greu de suportat; imposibilitatea îndepărtării în totalitate a acestor deșeuri punând în pericol întreaga operațiune de igienizare a arterelor rutiere.

Experiența din alte țări UE și nu numai, cât și a multor municipalități/orașe din România a consacrat această soluție simplă și fără costuri suplimentare, care și-a dovedit atât viabilitatea,  cât și eficiența. Operatorul de salubrizare autorizat își va desfășura activitatea conform programului de lucru și respectănd clauzele contractuale, anulând riscul unui consum crescut de material și manoperă.

”Prin urmare, consider că, o zi pe lună, pe fiecare arteră rutieră de pe raza Sectorului 2 al Municipiului București, să fie interzisă parcarea, în vederea spălării mecanizate a carosabilului.

Calendarul pentru interzicerrea parcării în vederea spălării mecanizate va fi stabilit în baza regulamentului ce urmează a fi elaborat de Poliția Locala Sector 2, în urma consultărilor cu reprezentanții  firmei de salubritate autorizată”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *