Au mai ramas

-957Zile -8Ore -13Minute -10Secunde

 

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, vrea schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin

Raed Arafat susţine proiectul de lege iniţiat de Dan Cristian Popescu
17/04/2017
Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2: “Voi continua demersurile pentru schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin”
18/08/2017
Arata toate

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, vrea schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, a demarat procesul de schimbare a denumirii Parcului Tolbuhin, noul nume urmând a fi ales în urma unei consultări publice cu cetățenii din Sectorul 2.

“Ca urmare a informațiilor apărute în presă cu privire la situația inacceptabilă de a avea în Sectorul 2 un loc public care poartă numele unui personaj indezirabil în istoria României, am solicitat, în ședința Consiliului Local al Sectorului 2, inițierea cu celeritate a unui proces de consultare a locuitorilor din sector privind alegerea unei noi denumiri pentru parcul Tolbuhin, parc delimitat de Bulevardul Pache Protopopescu și strada Fluierului”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Procesul de consultare a cetățenilor ar urma să fie realizat de către Administrația Domeniului Public Sector 2, instituție care administrează Parcul Tolbuhin.

“Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt lesne de înțeles. Este nepermis ca la 27 de ani de la Revoluție să îl mai onorăm pe Fiodor Tolbuhin, unul dintre comandanții de vază ai Armatei Roșii, armată care nu s-a limitat doar la eliberarea României de fascism, ci a adus cu ea elementele specifice unei armate de ocupație. Sunt binecunoscute atrocitățile comise de soldații sovietici la adresa poporului român, culminate cu instaurarea regimului comunist de tristă amintire.

Nu suntem prima oară într-o astfel de situație; astfel, în aprilie 2016 am schimbat numele parcului Ioan Voicu, revenind la denumirea inițială de Parcul Ioanid. Sunt încrezător că vom reuși și de această dată să îndreptăm situația în cel mai scurt timp.

România a cunoscut în istoria ei oameni de vază a căror memorie merită a fi cinstită, nu avem nevoie să onorăm numele unor invadatori!, a precizat Dan Cristian Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *