Au mai ramas

-1282Zile -20Ore -28Minute -13Secunde

 

Raed Arafat susţine proiectul de lege iniţiat de Dan Cristian Popescu

Raportul meu de activitate, pe anul 2016, in calitate de consilier si viceprimar al Sectorului 2
14/02/2017
Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, vrea schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin
21/07/2017
Arata toate

Raed Arafat susţine proiectul de lege iniţiat de Dan Cristian Popescu

Şeful DSU, Raed Arafat, a susţinut că proprietarii imobilelor cu risc seismic care refuză consolidarea şi pun în pericol viaţa altor persoane ar trebui forţaţi, într-un fel, să accepte intervenţiile, în contextul în care există un proiect de lege care prevede exproprierea acestora.

Întrebat dacă este de acord cu măsura exproprierii persoanelor care refuză consolidarea imobilelor cu risc seismic pe care le deţin sau le administrează, Raed Arafat a afirmat că “Dacă el nu vrea şi tu vrei să faci consolidarea şi el tot nu vrea şi nu găseşti o metodă să-l forţezi, care e soluţia? (…) Problema nu e când este unul singur, că omul îşi asumă răspunderea, problema este când ai o clădire în care stau 20 de familii şi o singură familie te blochează. Trebuie găsită o soluţie ca cei care refuză să fie forţaţi să accepte consolidarea clădirilor în care stau şi alte persoane”, a declarat, pentru Mediafax, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

În Camera Deputaţilor există un proiect, iniţiat în legislatura trecută de Dan Cristian Popescu, viceprimar al Sectorului 2 şi fost deputat PNL, care prevede introducerea procedurii de expropriere pentru proprietarii sau administratorii imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public, dacă aceştia refuză să aplice măsurile legale de intervenţie şi pun în primejdie viaţa altor persoane.

“În situaţia în care proprietarii sau administratorii construcţiilor încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, deşi notificaţi şi sancţionaţi conform legii, tergiversează, se opun sau refuză cu rea credinţă măsurile dispuse în prezenta Ordonanţă, punând în pericol viaţa şi integritatea corporală a altor persoane, autorităţile competente vor trece la începerea procedurii de expropriere în regim de urgenţă conform Legii 255/2010, aşa cum a fost modificată, privind exproprierea de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local”, se arată în proiectul de act normativ.

Până acum, proiectul a primit raport negativ din partea comisiilor de specialitate.

În Bucureşti sunt, în prezent, 174 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public, potrivit Primăriei Generale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *