Au mai ramas

-1115Zile -20Ore -21Minute -27Secunde

 

Realitatea Tv, dezbatere electorala – O imagine la zi, a ceea ce înseamnă PSD-UNPR pentru sectorul nostru, aici

Verificarea calității bunurilor și serviciilor din bani publici înseamnă protejarea vieții și a sănătății
12/05/2016
PSD nu respectă legea electorală
16/05/2016
Arata toate

Realitatea Tv, dezbatere electorala – O imagine la zi, a ceea ce înseamnă PSD-UNPR pentru sectorul nostru, aici

Am vorbit joi, 12 mai, în cadrul emisiunii Jocuri de putere, de la postul Realitatea Tv, despre grupurile de interese și mafia care au pus stăpânire pe Sectorul 2, sub administrația Onțanu. Alături de mine a fost invitat și domnul Toader, candidatul PSD la Primăria sector 2 și actual primar interimar. După 12 ani, pe care domnul Toader i-a petrecut în Primărie, mă așteptam să cunoască problemele Sectorului 2, să fie hotărât să oprească jaful. Din păcate, urmașul domnului Onțanu, este slab pregătit, nu cunoaște sectorul și nu își asumă nimic din eșecurile administrației actuale.

Spre deosebire de contracandidații mei, de la celelalte partide, unii dintre dânșii apăruți peste noapte în cursă, pentru a netezi drumul PSD către câștigarea alegerilor, eu nu arunc cu vorbe. Am arătat date și imagini despre realitățile pe care locuitorii Sectorului 2 le trăiesc. Am arătat, cu date oficiale, cum dispar banii publici din bugetul Primăriei, cu ajutorul diverșilor angajați de acolo.

Domnul Toader se face că nu ştie că, nu mai târziu de săptămâna trecută, grupuri organizate de cetățeni, în toiul nopții, au fost urcate în autocare și trimise, pe banii Primăriei, în excursii. Pe domnul Toader nu-l interesează că persoane aflate în subordinea sa, nu își fac treaba conform legii. În drumul lor către obiectivele turistice, cetăţenii fac un popas la Comana,la restaurant. Ospăţul este gratis pentru că domnul Gelu Pălămaru, patronul, primeşte bani de la Primăria sector 2 prin firma sa, Geca Impex. Aşa toată lumea e mulţumită. Oamenii plimbaţi şi mâncaţi pe banii celorlalţi locuitori ai sectorului, iar patronul restaurantului îmbogăţit prin contracte directe cu ADP Sector 2. Mai mult, domnul Pălămaru le-a construit şi 4 vile directorilor ADP Sector 2, să nu se simtă lăsaţi pe dinafară. Cu toate că lucrează în Primăria sector 2 de 12 ani, domnul Toader nu ştie nimic. Nici de excursiile organizate regulat, ultima chiar în campania electorală de acum, nici de cum sunt răsplătiţi angajaţii Primăriei pentru serviciile aduse firmei Geca Impex, nu ştie nici de blocurile reabilitate prost, nici de străzi neasfaltate. Mi se par motive suficiente pentru a se retrage din această competiţie electorală.

Contracandidatul meu este mândru de reabilitarea făcută în Sectorul 2. I-am reamintit de firmele care au câștigat licitațiile și apoi au plecat cu banii, lăsând blocurile neterminate. Sunt zeci de blocuri care, la câțiva ani de la terminarea anvelopării, au probleme. Tencuiala cade, sunt infiltrații pe la terasă, subsolurile sunt insalubre.

I-am reamintit contracandidatului meu și faptul că, Primăria sector 2, nu a aprobat ridicarea unui monument, în memoria lui Ionuț Anghel, băiețelul ucis de câini la noi în sector. Părinții au făcut toate demersurile în acest sens, i-am ajutat și eu atât cât am putut, dar actualul primar ne spune că trebuie un referendum pentru acest lucru! Trebuie întrebată populația dacă este de acord cu acest monument, care ar fi făcut din bani privați, oricum, nu din bani publici. Domnule Toader, pentru blocurile apărute în parcuri, ați făcut referendum? Pentru reabilitarea dată pe mâna firmelor fantomă, aţi făcut referendum? Pentru florile, concertele, tăbliţele, excursiile şi sarmalele de 4 miliarde de euro, bani publici, aţi facut referendum?

Problemele Sectorului 2 sunt mari. În primul rând corupţia şi lipsa transparenţei. Acestor aspecte le voi acorda cea mai mare atenţie, trebuie să readucem banii şi puterea înapoi, în mâna cetăţenilor. Apoi, reabilitare şi parcări. Programul meu politic cuprinde soluţii viabile, de bun simţ şi care se pot realiza într-un timp foarte scurt, dacă există voinţă. Sensuri unice pe străzile secundare, parcări mari la intrarea în sector, parteneriate cu marile centre comerciale şi cu proprietarii de terenuri nefolosite, din Sectorul 2.

Domnul Toader a insistat să susţină că Sectorul 2 nu are nicio problemă, este tot asfaltat, canalizare există până la ultima locuinţă, mizeria a dispărut. În tot acest timp, eu primeam mesaje şi imagini de la locuitorii sectorului, care îmi semnalau contrariul.

Poliţia Locală sector 2, în loc să îşi facă treaba, păzeşte linia de tramvai de pe Şoseaua Iancului şi fugăreşte cetăţenii care vor să parcheze , pentru că Primăria sector 2 a dat autorizaţii pentru construcţia de parcări acolo, dar acestea nu există.

Reabilitarea continuă, ne spune actualul primar, la fel ca până acum. Ultimul lot, de 600 de blocuri, este gata să intre în programul de anvelopare, în pragul alegerilor. Îmi este efectiv groază de felul cum vor fi reabilitate aceste blocuri. Dacă Primăria nu a reuşit , în atâţia ani, să reabiliteze la standardele cerute câteva sute de obiective, oare cum vor fi făcute aceste 600, în câteva luni?

Mi-a făcut o reală plăcere să îi reamintesc domnului Toader că am reuşit modificarea legii,în calitate de deputat şi acum se pot reabilita şi blocurile construite înainte de 1950, adică 600 de obiective pe care dânsul nu le-a inclus în program. Mai mult, am reuşit să modific legea astfel încât să se poată reabilita şi coloanele blocurilor, iar acum, la votul final, în Parlament, am legea care prevede şi schimbarea lifturilor. Voi reabilita blocurile eficient şi calitativ, nu voi face cârpeli, ca până acum.

Problema lacurilor este aceeaşi ca la reabilitare. Lucrări făcute de mântuială şi bani pierduţi, nimeni nu ştie unde. Mizerie, maluri care cad, gunoaie care plutesc pe luciul apei. Asta ne oferă domnul Toader, spunându-ne că este mândru de ceea ce a făcut în sector.

Locuitorii sectorului 2 nu sunt mulţumiti şi nici mândri, nu am întâlnit nicio persoană care să nu aibă un reproş real de făcut. Domnul Toader susţine că mizeria, în sector,este făcută de cetăţeni, Primăria nu îşi asumă nimic. Aceasta este administraţia PSD-UNPR, lipsă parteneriat, lipsă viziune, lipsă voinţă. Vina este oriunde, numai la angajaţii Primăriei sector 2, nu.Membri de partid angajaţi, contracte date cunoştinţelor, bani dispăruţi din buget. Asta ne-ar fi aşteptat în continuare. Dar, din 5 iunie, am un singur obiectiv, ca primar: fără corupţie, doar proiecte şi soluţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *