Au mai ramas

-1115Zile -21Ore -20Minute -21Secunde

 

Verificarea calității bunurilor și serviciilor din bani publici înseamnă protejarea vieții și a sănătății

Prima dezbatere electorală, Alegeri locale 2016
09/05/2016
Realitatea Tv, dezbatere electorala – O imagine la zi, a ceea ce înseamnă PSD-UNPR pentru sectorul nostru, aici
13/05/2016
Arata toate

Verificarea calității bunurilor și serviciilor din bani publici înseamnă protejarea vieții și a sănătății

Am fost prezent miercuri, 11 mai, la Digi 24, în cadrul emisiunii Jurnalul de seara, unde am discutat despre scandalul Hexi Pharma. Există aparatură medicală cumpărată la prețuri foarte mari și degeaba, nu numai medicamente sau anumite substanțe. Eu susțin extinderea acestor verificări mai departe de domeniul sanitar, de aceea, în primul an de mandat la Primăria sectorului 2, am în vedere auditarea tuturor achizițiilor făcute din bani publici.

Salut inițiativa ziariștilor, care a scos la lumină această problemă a Hexi Pharma, dar mă întreb, de ce corpul de control al ministrului sau directorii de spitale nu au descoperit aceste nereguli? Timp de 8 ani s-au tot schimbat miniștrii și nimeni nu a sesizat nimic. Dacă nu au cerut nicio analiză a acestor substanțe, în tot acest timp, sunt direct vinovați de ceea ce se întâmplă.

Orice ban folosit degeaba restrânge de fapt o cheltuială utilă. De aceea consider necesară dezvoltarea unui mecanism de prevenire a acestor situații, în toate domeniile. Trebuie verificată și asigurată calitatea bunurilor si serviciilor, fiind vorba despre bani publici.

Am atras atenția asupra faptului că inclusiv soluțiile pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție, din Capitală, sunt de proastă calitate, din moment ce, în Sectorul 2, este plin de țânțari și șobolani.

Cred că un guvern politic ar fi încercat să acopere acest scandal. Este bine că acum avem un guvern tehnocrat, care nu a ascuns această situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *